Navodila za uporabo in pogosto zastavljena vprašanja ROMA ALU FS1510

Referenca : FS3010E0

Navodila in priročnik za uporabo

Pogosto zastavljena vprašanja

Za varno uporabo likalnika upoštevajte spodnje previdnostne ukrepe.

• Likalnika nikoli ne puščajte brez nadzora.
Ne le da boste tako preprečili pregretje likalnika ali površine, na katero ste likalnik odložili, tako boste tudi preprečili, da bi se kdo opekel. Če je varnost za vas na prvem mestu, izberite likalnik s funkcijo samodejnega izklopa.
Likalnika nikoli ne puščajte v bližini otrok ali hišnih ljubljenčkov, ki ga lahko prevrnejo in se tako poškodujejo.

• Likalnika, podobno kot tudi drugih električnih naprav, nikoli ne potapljate v vodo.

• Ne uporabljajte likalnika, če vam je padel na tla, ali likalnika s poškodovanim napajalnim kablom. Če ste v kakršnih koli dvomih glede stanja likalnika, se obrnite na pooblaščeni servis.

• Likalnik vedno izključite iz omrežja, ko prenehate z likanjem, ga želite očistiti ali napolniti rezervoar z vodo (razen pri likalnikih z rezervoarjem za vodo, ki ga lahko odstranite). Redno preverjajte nivo vode, saj boste tako vedno zagotovili zadostno količino vode.
Likalna plošča Durillium:
Likalno ploščo redno čistite z vlažno gobico za pranje posode brez žičnatih delov. Za preprostejše, nekorozivno čiščenje likalne plošče vašega likalnika uporabite vlažno gobico in ploščo očistite, ko je še topla.
Če imate težave s čiščenjem umazanije, uporabite izdelek v stiku, ki je zasnovan posebej za čiščenje likalnih plošč Durillium.

Nerjavna likalna plošča:
Likalno ploščo očistite, ko je ohlajena, uporabite vlažno krpo ali neabrazivno gobico.

Samočistilna likalna plošča:
Priporočeno je, da z mehko vlažno krpo obrišete toplo likalno ploščo, da ne bi poškodovali površine.
Opozorilo: če uporabite čistilno sredstvo za likalnike, se bo prevleka za samodejno čiščenje poškodovala.
3 verjetni vzroki:
– Ni električnega napajanja. Preverite, ali je vtič napajalnega kabla pravilno vključen ali poskusite vključiti likalnik v drugo vtičnico.
– Nastavitev temperature je nastavljena na prenizko temperaturo. Gumb za nastavitev temperature nastavite na višjo temperaturo.
– Deluje funkcija samodejne prekinitve delovanja*: premaknite likalnik.
* odvisno od modela
Vsi likalniki imajo vgrajeno lučko termostata. Za termostat je povsem običajno, da se vklaplja in izklaplja. Lučka nakazuje, da termostat deluje in se izbrana temperatura likalne plošče ohranja. Če lučka za samodejni izklop utripa, je treba izklopiti delovanje funkcije za samodejni izklop. To storite tako, da likalnik nežno stresete. Tako se bo likalnik ponovno segrel.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer bodo zamenjali kabel.
Z gumbom za nastavitev temperature nastavite ustrezno temperaturo za tkanine, ki jih likate. Likalna plošča se na oblačila morda lepi zato, ker ste oblačila poškrobili. Če želite likati poškrobljena oblačila, poškrobite tisto stran oblačila, ki med likanjem ne bo v neposrednem stiku z likalno ploščo.
Večja kot je moč, hitreje bo likalnik dosegel želeno temperaturo.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Če menite, da manjka eden izmed delov, pokličite središče za storitve za potrošnike in pomagali vam bomo poiskati ustrezno rešitev.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.