Navodila za uporabo in pogosto zastavljena vprašanja PERFECTO AUTO

Referenca : ES440030

Navodila in priročnik za uporabo

Pogosto zastavljena vprašanja

​Vedno uporabljajte hladno (naravnost iz hladilnika) in zelo sveže mleko. Če je mleko sveže in hladno, se bodo spenile vse vrste mleka. Če uporabljate posneto mleko, boste najboljše rezultate dobili s trajnim posnetim mlekom.

Tudi posoda, v kateri penite mleko, naj bo mrzla/ohlajena. Najboljše rezultate boste dobili s posodo iz nerjavnega jekla ali s stekleno posod.

Penjenje mleka – v šestih korakih:
• Uporabite posodo primerne velikosti in jo do polovice napolnite s hladnim mlekom.
• Konico šobe za penjenje pomočite v mleko, tik pod vrh nalite vsebine.
• Hitro odprite ventil za paro toliko, da do popolnoma odprtega položaja manjka samo še pol obrata.
• Posodo enakomerno premikajte navzdol, da zaslišite značilen zvok uhajanja pare.
• Posodo še vedno enakomerno premikajte navzdol (posode ne pozibavajte), tako da mleko seže do vrha posode, ustvari se gosta pena.
• Mleko segrevajte, dokler se termometer (če ga imate) ne približa 60 ⁰C. Zaprite ventil, ročico s šobo za paroodstranite in jo takoj obrišite.
To je odvisno od modela – preberite navodila za uporabo.
Пробийте блокажа с тънка игла. За да сте сигурни, че парната дюза остава чиста, винаги завъртайте за момент копчето за пара в позиция за пара, за да издухате остатъчното мляко от дюзата (поставяйте празен съд отдолу за капките), след като направите капучино. Почистете дюзата за пара и помощното устройство за пяна с влажна кърпа веднага след разпенването.
Nalaganje vodnega kamna v kavnem aparatu je naravna posledica njegove uporabe. Z rednim odstranjevanjem vodnega kamna boste zaščitili kavni aparat in poskrbeli za to, da bo imel daljšo življenjsko dobo, ter ohranili kakovost napitka. Nalaganje vodnega kamna nedvomno povzroča tveganje zmanjšanja zmogljivosti naprave.
Dodatkov za aparat za ekspreso ne pomivajte v pomivalnem stroju.
Redno praznite zbirni pladenj ter po potrebi pladenj in rešetko očistite z blagim detergentom; nato izplaknite in osušite.
Glava, držalo za filter in filer morate po vsaki uporabi očistiti: glavo z vlažno krpo, držalo za filter in filter pa z blagim detergentom in vodo. Izplaknite in posušite.
Grelni pladenj vzdržujte na enak način.
Sledite navodilom za odstranjevanje vodnega kamna v priročniku, saj se lahko načini čiščenja za posamezne modele aparatov razlikujejo.
Priporočamo, da uporabljate sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna, ki ga ponuja proizvajalec.
Če na dan pripravite približno 4 skodelice in imate trdo vodo, priporočamo, da vodni kamen odstranite vsaj vsake 3 mesece.
Če živite na območju, kjer je voda zelo trda, lahko vodni kamen odstranjujete pogosteje.
Preverite, ali uporabljate kar najbolj sveže hladno mleko. Prepričajte se, da šoba za paro in nastavek za penjenje nista zamašena.
Možni vzroki za to so:
• V posodi za vodo ni vode, dolijte jo.
• Posoda za vodo ni pravilno nameščena, čvrsto jo pritisnite navzdol.
• Filter se je zamašil, kava je preveč fino mleta. Očistite držalo filtra in uporabljajte manj fino mleto kavo.
• Črpalka ni aktivirana, če želite aktivirati črpalko, preberite navodila.
• V napravi se je nabral vodni kamen, odstranite ga.
• Filter za črpalko Claris je bil zamenjan, vendar še ni aktiviran. Če ga želite aktivirati, preberite navodila.
Naprava se bo samodejno zagnala ob ponovnem dovodu elektrike in bo pripravljena na delovanje.
Preverite, ali se je tekočina razlila iz zbirnega pladnja in ga po potrebi izpraznite.
Prepričajte se, da je zbirni pladenj pravilno obrnjen.
Prepričajte se, da šoba za paro ni zamašena.
Ko izklopite napravo in počakate, da se ohladi: s priloženo iglo očistite in odmašite vse odprtine na šobi.
Z iglo odmašite odprtino pipe na šobi za paro.
Odstranite kartušo Claris.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer vam bodo zamenjali kabel.
Zrna vrste Arabica imajo najboljšo aromo in običajno vsebujejo manj kofeina. Raziščite različne kombinacije, mešanice in stopnje praženja ter se odločite za tisto, ki vam po okusu najbolj odgovarja. Na splošno velja, da temnejša kot so pražena zrna, močnejša je njihova aroma. Iz rahlo praženih zrn s polno aromo lahko pripravite kavo, ki ni premočna in je še vedno polnega okusa – za strastne ljubitelje kave. Kavna zrna višje kakovosti morajo biti rahlo pražena, da razkrijejo svojo bogato, subtilno in dovršeno aromo. Izogibajte se zelo temno praženim zrnom, saj so običajno bolj mastna in lahko zmanjšajo pretočnost v napravi. Prepričajte se, da med zmletimi zrni ni kamnitih delcev, ki lahko poškodujejo napravo. Nikoli ne uporabljajte instant ali mlete kave.
Znak, da je kava pristna kava espresso, je gošča, ki se med pripravo kave ustvari pod tlakom v notranjosti naprave. Tlak se meri v barih (1,5–19). Večji kot je tlak, bolj polna in gosta je gošča.
Mleto kavo hranite v neprepustni posodi ali ustrezno zatesnjeni vrečki. Da ohranite svežino, posodo hranite v hladilniku.
Ekspreso ima močnejšo aromo kot »običajna« kava.
Ekspreso lahko prepoznamo po bogati aromi in kremasti peni na površju skodelice.
To zahteva tlak 15 barov (ustvari ga le aparat za ekspreso), voda, segreta na 90-92 °C, ter fino mleta in odmerjena kava (7 g na skodelico).
Srednje do fino mleto (a ne preveč fino mleto). Lahko prosite tudi za kavo, ki je posebej namenjena pripravljanju espresa.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Če menite, da manjka eden izmed delov, pokličite središče za storitve za potrošnike in pomagali vam bomo poiskati ustrezno rešitev.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.