ROWENTA PURE HOME PU8080

PURE HOME PU8080
Čiščenje brez omejitev. Filtrira do 100 % alergenov!*

Čisti zrak še nikoli ni bil tako pomemben! Čistilec zraka Pure Home znamke Rowenta je najnovejša povezana inovacija, ki dobremu počutju doma dodaja novo definicijo. Nemoteča oblika, digitalna tehnologija in pametna filtracija prinašajo najboljše čiščenje v eni napravi. Spoznajte edinstveno napravo za kakovost zraka, ki zazna onesnažen zrak kjerkoli v vašem domu, ne da čistilec premikate. Dihajte čisti zrak s filtracijo alergenov do 100 %* s pomočjo najmočnejšega sistema za čiščenje znamke Rowenta. Zaznajte, spremljajte, nadzirajte in uživajte s svojim čistilcem zraka kadarkoli čez dan s prilagojeno aplikacijo Pure Air. Z Rowento je nčisti zrak a voljo brez omejitev.

Referenca : PU8080F0

*Pri hitrosti 3 za alergene breze, zunanji test 2021

Prednostiizdelka

Rowenta Pure Home: pametni čistilec zraka za celoten dom

Od zaznavanja do čiščenja, vizualizacije ter nadziranja, Pure Home nima omejitev.

Vse se začne z edinstveno prenosno škatlico za kakovost zraka, ki jo lahko prestavljate iz sobe v sobo, da zaznava dejansko onesnaženost zraka.

Pure Home ima sistem čiščenja zraka 360° s 4 nivoji filtracije: odstrani do 100 % alergenov*, filtrira pa tudi zračne delce velikosti virusov**.

Poročila o stanju vas obveščajo o trenutni kakovosti zraka v notranjih prostorih in zunaj, poleg tega pa si lahko vizualizirate, kako poteka dejansko čiščenje v vašem domu.

Rezultat je čist zrak brez skrbi - prilagojen vašim potrebam zahvaljujoč nastavitvi za alergene, pametnim programom s samodejnim prilagajanjem in personalizirani rutini, ki jo lahko prednastavite s pomočjo aplikacije Pure Air.

S čistilcem zraka Pure Home je čisti zrak na voljo brez omejitev.

*Pri hitrosti 3 za alergene breze, zunanji test 2021

**Test je opravil zunanji laboratorij za sev H1N1, pri delovanju naprave pri maksimalni hitrosti, 2020.

Značilnosti - Primerjava

Tehnologija
Vrsta izdelkov Čistilec zraka  
Vrsta tehnologije Filtracija  
Tehnologija NanoCaptur    
Zmogljivost
Učinkovitost čiščenja dima 515m3/h  
Število hitrosti 10  
Raven hrupa 32  dB(A)
Filtration levels 4 filtration levels  
Power max 60  W
OSTALE LASTNOSTI
Območje delovanja 200m2  
Connected device (mobile application)    
Barve WHITE & BLUE  
Priloženi dodatni pripomočki One handle + 2 bottom wheels  
Ostalo Others sensors : Allergens, VOCs, Humidity, Temperature  
Number of filters 4  
Filters PREFILTER / ACTIVE CARBON FILTER / HIGH EFFICIENCY PARTICLE FILTER / NANOCAPTUR+ FILTER  
INTELIGENCA
Samodejni način    
Nočni način    
Kazalnik kakovosti zraka    
Senzorji Delci + plin  
Intelligence (auto mode)    
UDOBJE PRI UPORABI
Kontrolna plošča Elektronska  
LCD-zaslon    
Časovnik 8h (1h/2h/4h/8h)  h
Zakasnitev vklopa YES scheduling app  
Tedenski program    
Kazalnik za zamenjavo filtra    
Kolesca    
Ročaj Integriran  
Vrsta priključka EUR  
Sound Level max 64  dB(A)

Navodila in priročnik za uporabo

Pogosto zastavljena vprašanja

Pojdite v nastavitev svojega pametnega telefona in preverite, ali je vaš pametni telefon povezan z vašim domačim omrežjem Wi-Fi. Vaše domače omrežje Wi-Fi mora imeti internetno povezavo.
Ponovite lahko seznanjanje: v aplikaciji odprite možnost My Profile (Moj profil) > My appliance (Moja naprava) > Add a product (Dodaj izdelek). Začel se bo celoten postopek seznanjanja.
Preverite naslednje:
• Ali je vaš pametni telefon dovolj blizu izdelka? Če je predaleč, pametni telefon ne zazna omrežja Wi-Fi, ki ga oddaja izdelek.
• Ali ste pritisnili gumb Wi-Fi? Dostopna točka Wi-Fi preneha oddajati po nekaj minutah.
• Ali gumb Wi-Fi utripa? Če ne, pritisnite gumb Wi-Fi še enkrat za 3 sekunde.
• Poskusite znova izvesti postopek seznanjanja.

Če ste preverili zgornji seznam in ste še vedno blokirani, naredite naslednje (strojna ponastavitev izdelka):
1) Med tem, ko je izdelek vklopljen, hkrati za 8 sekund pritisnite gumba »Časovnik« in »Način za alergije«. Zaslišali boste kratek zvočni signal, kar pomeni, da se je začela ponastavitev. Naprava bo nato pred samodejnim izklopom izdala dolg zvočni signal.
2) Izdelek izključite iz napajanja, počakajte 1 minuto in ga ponovno priključite na napajanje.
3) Vklopite izdelek in za 3 sekunde pritisnite gumb Wi-Fi za oddajanje dostopne točke.
4) Odprite nastavitve telefona in preverite, ali vidite omrežje Wi-Fi z imenom »SEB_accessPoint« (posnetek zaslona je spodaj).
5) Izberite omrežje »SEB_accessPoint«.
• Če se telefon samodejno poveže, »odstranite« to omrežje s seznama vnaprej registriranih omrežij Wi-Fi. Po tej operaciji preverite, ali je to omrežje »SEB_accessPoint« še vedno prisotno na seznamu omrežij Wi-Fi v telefonu.
• Če vas telefon vpraša za geslo, ga prekličite. To je dober znak, saj pomeni, da bo aplikacija lahko opravila ta del.
6) Vrnite se v aplikacijo in znova začnite postopek seznanjanja.Opomba 1: Pri določenih pametnih telefonih lahko po vzpostavitvi povezave z omrežjem Wi-Fi (»SEB_accessPoint«) izdelka vidite sporočilo, ki od vas zahteva potrditev, da želite ostati povezani s tem omrežjem, ki nima povezave z internetom. Na tej točki je to običajno, ker ste povezani z izdelkom, ki nima internetne povezave. Obnovljena bo, ko se bo izdelek pridružil vašemu domačemu omrežju Wi-Fi. Zato odgovorite na to vprašanje, da boste ostali povezani s tem omrežjem.

Opomba 2: Če imate pametni telefon, ki ima možnost pomočnika za Wi-Fi, ki se imenuje »switch between Wi-Fi networks and mobile data when Wi-Fi connection is poor« (preklapljanje med omrežji Wi-Fi in mobilnimi podatki, ko je povezava Wi-Fi slaba) (kot je Xiaomi), jo deaktivirajte. Če je aktivirana, ko je pametni telefon povezan z napravo kot dostopna točka, bo pametni telefon zaznal, da ni interneta v tej dostopni točki (kar je normalno pri tem koraku seznanjanja). Pametni telefon bo za vas našel drugo omrežje in aplikacija ne bo mogla nadaljevati postopka seznanjanja.
Če časovni okvir nastopi pred trenutnim časom, se izdelek privzeto aktivira naslednji dan.
Da lahko vaš pametni telefon zazna omrežje Wi-Fi okoli vas, aplikacija potrebuje dovoljenje o lokaciji, kot ga zahteva Google. Če tega dovoljenja ne odobrite, vaš pametni telefon ne bo mogel najti vašega izdelka in ne bo mogel nadaljevati seznanjanja.
Podjetje Rowenta ne hrani teh informacij.
Dovoljenje za dostop do vaše lokacije se lahko uporablja tudi za zagotavljanje informacij o kakovosti zraka na prostem in o cvetnem prahu okoli vas.
• Pridobite lahko točne informacije o kakovosti zraka v vašem gospodinjstvu, kot jih navaja vaš čistilnik zraka.
• Poiščite lahko informacije o kakovosti zraka na prostem ter podatke o cvetnem prahu glede na lokacijo, ki jo določite.
• Prek aplikacije lahko vklopite/izklopite čistilnik zraka: če imate v svojem pametnem telefonu internetno povezavo, lahko izdelek upravljate od povsod.
• Ustvarite lahko razporede za vaš čistilnik zraka.
• Preverite lahko stanje filtrov. Obveščeni boste, ko boste morali zamenjati filter, ki ga lahko kupite v spletu, ne da bi izgubljali čas.
• Preverite lahko, koliko onesnaženja je vaš čistilnik zraka filtriral v vašem domu, in te podatke prevedete v ustrezno število cigaret, ki bi jih drugače pokadili.
Domača stran je sestavljena iz 4 različnih delov:
 1. Informacije o zunanjosti:
  Aplikacija vam zagotavlja informacije o kakovosti zraka na prostem in o cvetnem prahu na izbrani lokaciji: sprejmete lahko geolokalizacijo ali pa izberete ime svojega mesta v aplikaciji.

 2. Informacije o notranjosti:
  Aplikacija vam v realnem času zagotavlja informacije o kakovosti notranjega zraka, ki prihajajo neposredno iz čistilnik zraka.
  Izdelek ima senzor, ki meri kakovost zraka. Podatke redno pošilja aplikaciji prek oblaka.

 3. Daljinsko upravljanje:
  Z gumbi, prikazanimi v aplikaciji, lahko vklopite/izklopite izdelek ter spremenite način porabe energije in način svetlobe.

 4. Vrstica za krmarjenje:
  V vrstici za krmarjenje lahko preverite naslednje informacije.
  • »MyAir« (Moj zrak): glavna domača stran.
  • Moj profil: za preverjanje pravnih informacij, pogostih vprašanj in poprodajnih informacij ter za spreminjanje nastavitev računa.
  • Razporejanje: za nastavitev rutine za čiščenje v skladu z razporedom.
  • Filtri: za preverjanje stanja filtra in nakupovanje nadomestnih filtrov v spletu.
  • Več informacij: za vizualizacijo onesnaženja, ki ga je zajel izdelek, in spoznavanje različnih virov onesnaževanja.

home page of Pure Air app
Da, lahko. Novi uporabnik bo moral prenesti aplikacijo Pure Air. Po tem, ko izdelek seznanite z domačim omrežjem Wi-Fi, lahko tudi novi uporabnik izdelek seznani tako, da sledi navodilom v aplikaciji. Postopek seznanjanja je krajši, saj je izdelek že povezan z domačim omrežjem Wi-Fi.
Informacije o kakovosti notranjega zraka se nahajajo v središču domače strani aplikacije. Podatki prihajajo neposredno iz senzorja delcev in plinov.
home page of Pure Air app

Kakovost notranjega zraka je razdeljena na dva dela:
 • Delce in alergene
 • Pline in hlapne organske spojine (VOC)

Številčne slike ustrezajo indeksu kakovosti zraka (AQI), ki ga je mogoče opisati kot koncentracijo onesnaževalca v zraku.

Krog je razdeljen na pet delov in ima barvo, ki gre od najnižje do najvišje ravni onesnaženja. Barve kroga sledijo istemu principu kot obarvanje lučk LED.
Indoor air quality page of Pure Air app
Informacije o kakovosti zraka na prostem so na vrhu domače strani aplikacije. Opisujejo kakovost zraka na lokaciji mesta in nivo cvetnega prahu, ki je prisoten na lokaciji vašega mesta.


Kakovost zraka na prostem vsebuje vse informacije o delcih in alergenih ter plinih in hlapnih organskih spojinah (VOC) na prostem ter o cvetnem prahu.

 • Delci in alergeni: ta del prikazuje informacije o delcih (PM2.5 in PM10).

 • Plini in hlapne organske spojine: povzema raven onesnaženja, ki temelji na dušikovem dioksidu (NO2) in ozonu (O3).

 • Cvetni prah: to je v skladu z vsemi informacijami o 4 vrstah cvetnega prahu, kot je cvetnih prah breze, trave, oljke in ambrozije.
  »NAB« pomeni »Nacionalni urad za alergije«, ki je najbolj priznana lestvica za izražanje ravni cvetnega prahu na svetu.


Številčne slike ustrezajo indeksu kakovosti zraka (AQI), ki ga je mogoče opisati kot koncentracijo onesnaževalca v zraku.

Krog je razdeljen na pet delov in ima barvo, ki gre od najnižje do najvišje ravni onesnaženja. Barve kroga sledijo istemu principu kot obarvanje lučk LED.
Seznanitev naprave lahko prekinete na enega od dveh načinov:
• Napravo izbrišite prek aplikacije.
• Strojno ponastavite napravo.
Filtra za deodorizacijo in filtra HEPA ni mogoče očistiti in znova uporabiti, treba ju je zamenjati. Predfilter je mogoče uporabiti znova (prah s filtra odstranite z vakuumskim sesalnikom ali filter očistite z vodo).
Filter HEPA je treba zamenjati vsakih 6 mesecev, filter za deodorizacijo pa vsake 3 mesece. Predfilter je treba očistiti vsaka 2 do 4 tedne. Ti intervali veljajo pri dnevni 8-urni uporabi naprave pri hitrosti 1, lahko pa se razlikujejo glede na okolje, v katerem napravo uporabljate.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer vam bodo zamenjali kabel.
Preverite naslednje elemente:

1) Ali uporablja frekvenčni pas 5 GHz?
Vaš pametni telefon morda uporablja omrežje s frekvenčnim pasom 5 GHz in ga izdelek ne more zaznati.
Rešitev:
Vaš pametni telefon lahko ostane v omrežju s frekvenčnim pasom 5 GHz, vendar mora biti izdelek povezan z omrežjem s frekvenčnim pasom 2,4 GHz. Zato tukaj za izdelek izberite omrežje s frekvenčnim pasom 2,4 GHz. Seznanjanje bo delovalo, tudi če se boste vrnili v omrežje s frekvenčnim pasom 5 GHz.

Opomba:
- Preverite, ali je vaš internetni modem nastavljen na frekvenčni pas 2,4 GHz oziroma je usmerjevalnik z dvojnim frekvenčnim pasom in je konfiguriran tako, da podpira frekvenčni pas 2,4 GHz. Izdelek ne podpira frekvenčnega pasu 5 GHz.
- Kako ugotovite, ali usmerjevalnik podpira frekvenčni pas 2,4 GHz, 5 GHz ali oba? Včasih, ko je dvojni frekvenčni pas na voljo, obstajata 2 različni omrežji in označeni sta z imeni, kot so »mojeomrezne24«, »mojeomrezje24Gzh« ali »mojeomrezje2-4«.


2) Je SSID skrit?
Če je vaše omrežje »skrito«, lahko ročno vnesete SSID (ime omrežja) tako, da pritisnete »Enter SSID« (Vnesi SSID).
Preverite internetno povezavo svojega domačega omrežja Wi-Fi. Če ni težav z internetno povezavo, izključite izdelek iz napajanja in ga po 1 minuti čakanja ponovno priključite na napajanje.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Če menite, da manjka eden izmed delov, pokličite središče za storitve za potrošnike in pomagali vam bomo poiskati ustrezno rešitev.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.